Птиците в платната на Колин Богъл - I част

неделя, 22 ноември 2015 г.


  Колин Богъл (Collin  Bogle) е американски художник, който впечатли любителите на изкуството с реалистични картини от природната флора и фауна и за кратко време  спечели множество последователи.
Син на известен американски художник,  той придобива представа за техника, композиция и оформление от своя баща. По-късно усвоил уменията, поема по собсвен път. Притежава забележителната способност да уловя детайлите, майсторски да използва светлината и чрез нея да предава до съвършенство естествена среда на обекта в рисунката. Това се превръщат в  отличителният белег на неговите творби.





"Светлината играе важна роля в работата ми" - споделя художникът. „Изобилието от светлини и сенки одухотворява картината, и тя се изпълва със свой собствен живот."
Картините на художника не се ограничават до един сюжет или средство.Той демонстрира  гъвкавост и техническа многостранност. Използва пастели, цветни моливи, акварел или акрил. Оползотворява всичко необходимо, за да създаде отлично осветено, реалистично и почти фотографско изображение, чрез което придобива впечатляваща репутация и много последователи.











Колин е показвал свои произведения навсякъде из Съединените щати, а  оригинални негови творби са изложени в най - видните галерии из цялата страна.

Източник: collinbogle.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар