Панорамна овална къща предлага 360-градусов изглед към околността

понеделник, 4 май 2015 г.

Снимка Dezeen

Овалната къща е проектирана за изграждане върху парцел, разположен сред идиличния извънградски испански пейзаж, заобиколен от тучни бадемови горички, икрящо езеро и далечни планински масиви, които оформят живописен изглед към района на Cretas. Домът е повдигнат на „кокили”, за да може да предложи на обитателите си изчистен панорамен изглед към околността. Посетителите изкачват централно стълбище и се озовават в средата на жилищната площ, която е заобиколена от панорамни стени.  

Кръглият едноетажен дом включва четири спални, бани, складово помещение и други жилищни площи. Възможността за преместване на стените на спалните чрез приплъзване, позволява създаването на гъвкави пространства, които могат да бъдат оформени според нуждите на обитателите. Всички стени могат да бъдат отворени изцяло и да преобразуват пространството в един огромен отворен план. Извитите стъклени стени също могат да се отварят изцяло с приплъзване, директно свързвайки по този начин интериора с естественият испански пейзаж, позволявайки на прохладния бриз да нахлуе в помещенията.   
  
Централното стълбище отвежда до покривна площадка, която включва малка градина, зона за сядане и малък басейн с безпрепятствен 360-градусов панорамен изглед към околния пейзаж. Овалната къща на архитектурна къща „Johnston Marklee” изцяло хармонизира с околната среда, като в същото време позволява на обитателите си да се наслаждават на красотата на природата от всяка една точка в дома си. 


Снимка Dezeen


Модернистичната овална къща на „Johnston Marklee” е проектирана като ваканционен дом сред тучния национален природен парк в Испания. Повдигнатият вход е заобиколен от плъзгащи се остъклени паравани, а над него са разположени покривна градина и басейн. Панорамният дом е част от серията Solo House – проект финансиран от Christian Bourdais, който е предложил на 12 архитекта да създадат дизайн за фантастична ваканционна къща без всякакви ограничения.   


Снимка Dezeen
Снимка Dezeen
Снимка Dezeen
Снимка Dezeen
Снимка Dezeen

По материали на inhabitat

Няма коментари:

Публикуване на коментар