Не знаете как да си похарчите парите? Ето ви идея!

неделя, 27 септември 2015 г.


Kонцептуалните изобретения са израз на творческа мисъл и двигател на прогреса. Понякога обаче подобни творения прескачат всички възможни граници. Като пример за това посочваме проекта за личен плаващ остров. Неотдавна австрийската компания „Migaloo Private Submarine” представи амбициозна идея, наречена „Kokomo Ailand”. Разработката е концептуална, но нивото на съвременните технологии позволява всичко замислено да бъде изцяло осъществено. Поне така казват инженерите – изпълнители. А идеята е създаване на изкуствен плаващ остров с мезонет.




Външният вид на „Kokomo Ailand” напомня нефтена платформа. Дори разположението на архитектурните елементи е същото като на морска платформа с кули. В действителност "островът" може да се оприличи по-скоро на гигантски кораб или своеобразна яхта. Монтиран е на четири стълба, разположени на специални баржи. Благодарение на тях, той не просто стои във водата, но и плава. Създателите твърдят, че творението им ще бъде в състояние да развива скорост от 8 възела.


На платформата има всичко необходимо за комфортен и луксозен живот. „Kokomo Ailand” е идеален за онези, които искат да притежават свой собствен "рай" на земята. Този "празник на разкоша" разполага с хеликоптерна площадка, близо 80 (262 фута) метров асансьор, водопад, "джунгла", фитнес зала, басейн, ресторант, бар и др. Може да се ползва като луксозен хотел или казино. Самият мезонет се издига на 80 метра над водата.


„Migaloo Private Submarine” са заявили готовност да пристъпят към построяване на първия екземпляр, веднага щом се появи първият желаещ. Стойността му не е обявена, но се носи мълва, че даже шейхът на емирствата би се замислил преди да поръча.



Компанията уверява, че към плаващата платформа ще могат да се скачват яхти от различни класове.

Ето и видео към острова-блян:



Снимки: migaloo-submarines

Няма коментари:

Публикуване на коментар