Архитектурна каскада в Юта

неделя, 15 ноември 2015 г.



Wallace E. Cunningham Inc. (Уолъс Кънингам) е  фирма в Сан Диего ориентирана към архитектурни, ландшафтни и интериорни дизайнерски услуги. Основавана през 1979 г. тя е международно признанат лидер в архитектурния дизайн. Екипът на фирмата се стреми да създаде стил, който да впечатлява, да говори сам за себе си, да предизвиква емоции и да остави отпечатък за поколенията.
 Днес ви представяме един от последните проекти на архитекта, който се предлага на пазара за 25мил. долара.







Уолъс  Кънингам  е  президент и главен дизайнер. Учил е архитектура и приложни изкуства. Практиката си като архитект започва през 1978г. Първата си награда получава 2003 год.  от Международната академия по архитектура( International Academy of Architecture). През 2004 и 2007 е  обявен от списание„Architectural Digest’ за един от Топ 100 дизайнери. През същата 2007 г списание„Robb Report” го обявява за един от Топ 30 дизайнери в света.







 „Опитвам се да вложа в проектите си яснота и прецизност. Подходът ми към дизайна е повече интуитивен отколкото интелектуален. Понятията духовност и движение са специална част от работата ми. Естествената светлина е изключително важен елемент в моите проекти. Тя трябва да подчертава, да оформя и изпълва с живот и енергия  пространство. Околната среда пък е основен източник на вдъхновение и движеща сила. Природата не е статичен елемент и трябва да бъде съхранена и одухотворена.

Ако се разгърне структурата към висините, заобикалящата среда и към една прекрасна гледка, сградата оживява. Създаването на  неограничено пространство  дава дом на душата.”- това споделя за себе си и своята работа творецът.




















      Източник:wallacecunningham.com
      Снимки:Garrett Noel/ benbacal.com
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар