Арт цветя от .... пеперуди

вторник, 24 ноември 2015 г.


Себ Джаниак (Seb Janiak) е френско-американски режисьор, художник и фотограф. За 25 години  фотографска кариера е преминал през забележителен спектър от теми и сюжети в различни области. Един обзор върху творчеството му дава пълна представа за  всички използвани от него способи и приложни средства, които това изкуство предлага. Бързо променящите се традици, течения, методи, технологични нововъведения  откриват идеи за изграждане на нови, различни стилове в изображението.






 Малко хора обаче се наемат да се втурнат в  непозната територия и да изградят успешно нов художествен образ с нови средства. Себ Джаниак не се бои да експериментира.От матовите му картини, в които  изпозва нови революционни техники в средата на 80-те, до последните му снимки на лазерни лъчи преминаващи през призми,  опитващи се  да уловят светлината в оригиналната и чистота без да използва   изкуствени средства, той обхваща целият диапазон от възможности предложени от фотографията.




Най-новият проект на известния творец поразява с пищност и калейдоскоп от  цветове. Всяко от изображенията представлява красиво цвете разцъфнало от пъстроцветни пеперудени крила. За да предаде максимална реалистичност на  изображенията, той посетил  колекционери на пеперуди, подбрал красиви екземпляри, направил множество снимки с висока  резолюция и монтирал крилата им в различни форми наподобяващи цветя.




Проекта си озаглавил „Мимезис”(Mimesis) и продължава непрекъснато да  го попълва с нови изображения.
Източник :sebjaniak.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар