Топ десет на най-скъпите джипове на световният пазар през 2014 г.

сряда, 10 септември 2014 г.


Джиповете станаха част от живота в края на 90-те и началото на 2000-та година. Потребителите харесват тяхната универсалност. Този вид автомобил е успешен хибрид между камион и микробус. Той е достатъчно мощен, за да тегли ремарке или лодка. Освен това в салона има достатъчно свободно пространство, затова го сравняват със среден размер микробус.
Към средата на 2000 г. търсенето на джипове спадна, тъй като хората предпочитаха да си купят по икономична кола с по-малко консумация на гориво по време на енергийната криза. Тези машини, някога така желани от строители и майки развеждащи децата си по футболните секции, прашясваха паркирани по стоянките на автомагазините. Независимо че цената им беше доста спаднала, те не се харчеха много. След последвалото икономическо възстановяване обаче, търсенето им отново нарасна.

 Всичко това се отнася до джиповете за потребителската класа, но луксозните и скъпи екземпляри винаги са били търсени. Човек, купуващ такава машина, трябва да разполага със средства, за да я поддържа. Днес все повече хора могат да си позволят този тип автомобили и пазара естествено се разраства. От 2017 г. джипове ще се произвеждат от компании като Bentley, Maserati, Lamborghini. Базовата цена се очаква да бъде в рамките на 200 000 долара.
Предлагаме ви обзор на най-скъпите модели джипове на световния пазар днес.

Lexus LX 570, 2014 г. - 83 540 долара




Джипът модел LX 570 е бил пуснат на пазара от Lexus през 1996 година. Буквите LX означават "луксозен лек автомобил с висока проходимост", което не е съвсем точно, защото става дума за модел джип в пълен габарит. Снабден е с 5.7 литра V-8 двигател с мощност 383 к. с. и шестстепенна скоростна кутия.
 На модела от 2014 г. е добавена функция „Crawl Control”, подпомагаща движението на автомобила по неравен терен. При активирането ѝ се задейства ABS система и машината се управлява от вграден компютър. Ако по пътя попаднете на труден участък, няма причина за безпокойство, просто въртете волана.

Land Rover Range Rover Sport Autobiography - 92 400 долара




Компанията „Land Rover”, дъщерно дружество на „Corporation Jaguar”, е създател на популярния джип. Автомобилът ”Range Rover Sport” е пъленоразмерен модел, но серията Autobiography от 2014 г. е пусната само в ограничен брой. Той разполага с 5 литров, V-8 двигател с мощност 510 к. с. Именно мощността и ограничените бройки пуснати на пазара, обуславят цената на модела от 92 400 долара.

BMW X6 M, 2014 г. - 93 900 долара



Модел BMW X6 M-2014 може да бъде считан за най-големият състезателен автомобил от историята на създаването на подобни модели. Самата компания го определя като луксозен автомобил с висока проходимост. Нещо средно между седан и джип. Това означава, че колата е повече от пълноразмерен седан и по-малко среден размер джип. Благодарение на системата за задвижване от BMW, управлението напомня на управление на drаgster (кола за най-бързо набиране на скорост - лек състезателен автомобил с мощен двигател). Автомобилът е оборудван с 4.4 литров, V-8 двигател с 555 к.с. Цена 93 900 долара. Само да припомним, че е необходимо да се проведе драйв-тест преди закупуване, защото колата е много мощна, бърза, компактна и се счита, че управлението ѝ е непривично за водач на обикновен джип. 

Cadillac Escalade ESV HPE 550, очакван на пазара през 2015 г. - 105 025 долара 



Модел Cadillac Escalade ESV е луксозен джип. Достойнствата на тази кола са размера, стила и комфорта. Цената е 89 075 долара. През 2015 г. се очаква модернизация на модела, което ще повиши стойността ѝ с 15 950 долара. За 105 025 долара ще получите автомобил с двигател с турбокомпресор от компанията Hennessy Performance Engineering. Пакетът включва турбокомпресор с ремъчно задвижване, система за охлаждане, система за пренастройки, 6.2 литров, V-8 двигател с мощност 557 к.с.


Mercedes-Benz GL 63 AMG, 2014 г. - 118 160 долара




Серия G е най-усъвършенстваният модел джип пуснат на пазара от немския производител Mercedes-Benz. Моделът GL е пълноразмерен семеен автомобил. В него са разположени три реда седалки, на които спокойно могат да се вместят до седем души. Колата е много бърза. Въпреки теглото си от три тона, джипа ускорява от 0 до 60 км/ч за 4.8 секунди. Предимствата му са 5,5 литров, V-8 двигател с 550 к.с. Това невероятно съчетание между мощност и размери позволява колата да тегли ремарке до 3400 кг. И затова струва 118 160 долара.

Mercedes-Benz G63 AMG, 2014 г. - 135 150 долара



G63 AMG е модел на Mercedes-Benz серия G - среден размер. Необичайно е, че среден по размер джип струва повече от пъленоразмерен автомобил Mercedes-Benz, но моделът G63 AMG дължи цената си от 135 150 долара на репутацията и популярността си. Джипът е оборудван с 5.5 литра AMG битурбо двигател. Той е сглобен и монтиран ръчно. В процесът са взели участие 50 служители от компанията Mercedes-Benz, всеки един от тях високо квалифициран специалист.


Porsche Cayenne Turbo-S, 2014 г. - 146 000 долара



Компанията Porsche пусна на пазара автомобил Cayenne през 2002 година. Този модел, Turbo-S е успешно съчетание на спортен автомобил и джип от среден клас. Базовата цена на автомобила Cayenne е около 60 000 долара, а моделът Turbo-S през 2014 г. се продава за 146 000 долара. Той е оборудван с 4.8-литров битурбо V-8 двигател от Porsche - 550 к.с. Повечето от тези мощни машини са трудно управляеми, но не и този джип. Инженерите на компанията Porche са балансирали масата на автомобила, така че да е равномерно разпределена по цялото шаси. Снабден е с регулируемо окачване и информационни технологии за управление. Въпреки че автомобилите Cayenne винаги са били считани за мощни, купувачите са били приятно удивени от възможностите на Turbo и GTS. Моделът GTS има голяма мощност, а звукът от двигателя се заглушава от турбокомпресора. Автомобилът Cayenne Turbo е значително по-евтин, отколкото Turbo-S и с мощност с 50 к.с. по-малко.

Land Rover Range Rover Autobiography Black, 2014 г. - 184 105 долара




Подобно на Sport Supercharged Autobiography, моделът Range Rover Autobiography Black бе пуснат в ограничени количества, като подобрена версия през 2014 г. Range Rover е модел от среден клас. Цената му е 184 105 долара. Той е снабден с 5 литра V-8 двигател с турбокомпресор и мощност на двигателя - 503 к.с. Колата ускорява до 100 км/ч за 5.1 секунди и достига максимална скорост от 250 км/час. В моделът Autobiography Black е инсталирана електронна система за управление "Terrain Response", второ поколение. Тя разпознава характера на земната повърхност и настройва приборите и механизмите на машината, съответстващи на типа на пътната настилка и атмосферните условия.


Mercedes-Benz G63 AMG 6×6, излиза на пазара през 2015 г. - 615 000 долара


Преимуществата на автомобила Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 са прецизните инженерни решения и майсторска изработка. Цената му е 615 000 долара, но не само защото е оборудван с най-добрия двигател в света, а и защото има внушителни размери. Височината на модела AMG 6×6 е 2.4 м., а дължината - 5.8 м. Наименованието на машината показва, че тя е оборудвана с три оси, на които са разположени шест колела с диаметър 91.5 см. Това е най-забележителният и най-голям джип в света на автомобилната индустрия.


Dartz Prombron, 2015 г. на пазара - 1,25 милиона долара


След като компанията Kombat Armouring премина период на обновление на своята продукция и се отдели от Laura Group, тя се преобразува в частната латвийска компания Dartz и се специализира в производството на мощни джипове, като например автомобилът T-98. Моделът Dartz Prombron е най-скъпият джип. Той е снабден с V-8 двигател Duramax, с мощност 180 к.с. Корпусът му е покрит със специални влакна от кевлар. Той може да издържи срещу картечен огън, мини и гранати. Стъклата са обработени със спрей от златни пръски и са бронирани. За 1,25 милиона долара можете да си купите най-мощният и най-издръжлив джип в света.
Източник: novate.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар