Първият чадър в света, който няма да забравите, нито ще изгубите

петък, 27 ноември 2015 г.


Докато дъждът и снегът спорят кой да промени пейзажа през прозореца и настроението на хората, на тях им остава само да не си оставят някъде чадъра. Компактният атрибут може да бъде забравен навсякъде: в къщи, на работа, в автобуса, в кафенето. За да не се налага да лекуваме собствената си разсеяност, дизайнери са изобретили първия в света чадър, който сам  напомня за себе си с текстово съобщение.




Умният чадър „Davek Alert”е изобретен от американски инженер. На вид той не се различава много от останалите. Разликата е само в това, че в дръжката му е монтиран миниатюрен чип с Bluetooth предавател. Благодарение на него, чадърът може да изпраща беззвучен сигнал към смартфона на собственика си, а телефонът умело го превръща в текстово съобщение. Темата на "разговора" винаги ще бъде една и съща - напомняне да не си забравите чадъра.


Функцията се активира автоматично,  когато притежателят отвори чадъра. Ако той се отдалечи от драгоценната вещ на повече от 9 метра, чадърът започва да се „тревожи” и му  изпраща текстов сигнал. 


За да научите чадъра си да се "тревожи", трябва да инсталирате на вашия смартфон специално приложение, да го включите и  задържите чадъра до телефона в продължение на 60 секунди. Този ритуал позволява на аксесоар да влезе във връзка с приспособлението, а собственика да  контролира "поведението" на чадъра си в бъдеще. Например да го остави в покой или да включи функцията за напомняне.


Приложението има и способността да предсказва прогнозата за деня. В случай, че ще вали  учтиво ви напомня да го вземете със себе си.


Чадърът „Davek Alert” е изработен от висококачествени материали и е снабден със здрави и издръжливи спици. Колкото до техническото обслужване… ще се налага смяна на батерията веднъж на година или даже две.


Качественият чадър не е лукс, а необходимост.

Източник: novate.ru


Няма коментари:

Публикуване на коментар