Пламтящ балдахин в зимната градина на Брукфилд Плейс

четвъртък, 10 декември 2015 г.


Компанията Артс Брукфийлд (Arts Brookfield) заедно с дизайнера и архитект  Дейвид Рокуел (David Rockwell) са монтирали светлинна инсталация наречена"Светила"със свободен достъп за посетители в Ню Йорк. Замислена в технологичното студио на „ Rockwell Group”, вдъхновена от концепцията „пожелай си нещо”,инсталация от 650 осветителни тела, излъчващи различни по цвят светлини, са окачени в емблематична зимната градина с палмовите дървета на Брукфилд Плейс.





             Всеки може да „изпрати желание до фенерите", като докосне с ръка поставени на определени места сензори, които започват да пулсират и променят  цвета си. При отдръпване на ръката , цветотовете „избухват”, желанието се „материализира” и  превръща в истинска хипнотизираща феерия от цветове, променящи се и преливащи от един в друг по цялото  съоръжение.


„Светила” е един подновен сезонен, празничен ритуал за връзка, споделяне и общуване.  Интерактивен и колективен акт за всеки, който харесава общинските и празнични традиции.


 За всяко направено пожелание този празничен сезон, Артс Брукфийлд ще дари от1 до  25000 долара на фондацията „Грами”(GRAMMY Foundation) за да подкрепи образователна програма по музика за гимназисти.



Безплатната инсталация е отворена за обществеността, и ще  продължи до 10 януари 2016 г. от 8.00 часа сутринта до 20:00 всеки ден. 

Източник : contemporist.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар