Термометър сам мери температурата на детето и се отчита на родителите

сряда, 18 ноември 2015 г.


Всички родителите се притесняват когато детето им вдигне температура. Даже леката простуда е в състояние да ги лиши от сън. Обезпокоени започват да я мерят на всеки пет минути. Да облекчат живота на родителите и да съхранят много нервни клетки на помощ идват технологиите. Изобретен е термометър под формата на пластир. Той сам може да измери температурата и да предостави пълна информаци за състоянието на детето. Нещо повече ще я изпрати на родителите по телефона.






Родителите правят всичко, за да расте детето им здраво и щастливо. За съжаление, част от този процес  са много безсънни нощи. Кой не е ставали посреднощ да мери температура , когато детето е било неразположено. Нов вид термометър „Fever Scoutпомага да се следи състоянието на детето дистанционно и изпраща сигнал, ако температурата се повиши.


Fever Scout  е термометър, който е напълно различен от всички, които сме виждали до сега. Той прилича на гъвкава лентичка въф форма зиг-заг, изработена от много мек материал. Лесно се прикрепва към кожата и още по-лесно и безболезнено се отстранява. Докато стои върху тялото „Fever Scout измерва температурата постоянно с интервал от една минута и изпраща данните незабавно чрез специално приложение инсталирано на телефона.


При това положение родителите могат буквално всяка минута, да проверят състоянието на детето си. Просто трябва да поглеждат телефона. Приложението превръща  данните в графики и ги съхранява в "историята". Така може да се проследи и ефективността на поеманите лекарства. Освен това към "графика" може да се добавят различни бележки: симптоми, оплаквания, лекарства приемани в момента и прочие. Ако се наложи, историята на  заболяването може лесно и бързо да бъде изпратена по емейл до лекуващият лекар.


 Друга важна функция на „Fever Scout” е способността му да  изпраща звукови  сигнали. Ако температурата се повиши много, то започва да действува като будилник.  
Важен е и фактът, че устройството не прилича на предмет свързан с медицината. Дизайнът изпълнен в приятни цветове подобрява настроението и способства за скорошно възстановяване. 


Термометърът може да се използва не само от децата,  но и от техните родители.
В момента може да се направи предварителна заявка онлайн в сайта: http://www.vivalnk.com/feverscout  Предлага се за 59 долара и ще е готов в началото на 2016г.

Ето и видео по темата:


Източник: novate.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар