7 интересни професии, в които няма да се чувствате като на работа

понеделник, 28 април 2014 г.



Много хора предпочитат професии, в които да не се чувстват като на работа. Няма нищо по-лошо, от работа, която не обичаме. Ние прекарваме повече от времето си на служебното си място, затова е важно да изберем кариера, която наистина ни харесва. Разбира се, това не означава, че трябва да изоставите настоящата си дейност и да се впуснете веднага в търсене на нова, по-добра позиция.
Ако обаче се чувствате неудовлетворени, изтощени и изчерпани на длъжността, която заемате в момента, може да погледнете този списък със седем любопитни предложения, на които не бихте се чувствали, като на работа и да помислите за евентуална промяна в живота си.

Опитайте да я осъществите стъпка по стъпка, като предварително се убедите какви способности и умения притежавате и коя от тях бихте вършили със задоволство.


1. Готвач
Ако прекарвате много време в кухнята и обичате да приготвяте ястия и печива, може да се насочите към професията на готвач или хлебар. Когато готвим нещо у дома, то обикновено, не отнеме много време, зависи от рецептата разбира се, но понякога се оказва, че процесът продължава три и повече часа. Ако при цялата тази суетня в кухнята изпитвате удоволствие и не се чувствате изморени – това е вашата работа. Може да възразите, че има разлика между готвенето за семейството и за клиенти, но ако наистина приготвянето на храна ви носи радост и удовлетворение, вие обичате това занимание и няма да се чувствате като на работа

2. Дизайнер
Независимо дали обичате да проектирате, изобретявате, и създавате различни уникални изделия или интересът ви се простира към интериорен или екстериорен дизайн, може да помислите за работа, като дизайнер. Ако някой се нуждае от скица или изцяло ново обновление на жилището си отвътре или отвън, вие ще можете да го разработите и изпълните. Имайте предвид , че дейността на дизайнера изисква творческо мислене, способност и работа в екип. Ако сте готови да прилагате на практика творческите си умения всеки ден, тази работа ще да бъде перфектната за вас.

3. Писател
Ако имате богата фантазия и обичате да пишете, защо не опитате да се изявите , като писател? Когато пишете за нещо интересно и вълнуващо, вие не усещате как времето лети и нямате чувството, че работите тежък, непосилен труд . Със сигурност писането може да бъде и трудно на моменти, особено когато сте подтиснати, депресирани или имате някакви проблеми.Тогава умът ви сякаш е блокиран и думите ви убягват. Но пък когато мисълта роди изобилие от забележителни идеи и живописни картини във въображението ви , това творческо занимание си заслужава.

4. Асистент купувач
Тази професия не е популярна у нас.Това е занимание при което асистент купувача помага на клиентите със съвети и предложения, да изберат необходимата им покупка от богат и често луксозен асортимент. Те обикновено се наемат от магазини и бутици и дейността им е насочена главно при избора на дрехи, но напоследък се забелязва подобна тенденция и в мебелните магазини. Ако имате добър вкус и стил, обичате да пазарувате и помагате на другите би било истинско наслаждение и забавление упражняването на тази професия.

5. Сватбен или парти агент
Това е една от най- примамливите професии, която никога няма да почувствате като работа. Ако имате изключителни творчески способности , обичате да планирате партита или сватби, може да помислите върху тази идея като за евентуална кариера. Добрите агенти обичат да планират и избират тема за събитието, вдъхват му живот и настроение. Подготвят оригинална, красива украса, подходяща за случая музика, завършвайки с онези дребни щрихи и нюанси, които правят преживяването забавно и незабравимо. Ако искате животът ви да се превърне в низ от впечатляващи партита, да планирате и реализирате проекти изключителни и запомнящи се- сватбен агент е кариерата за вас.

6. Грижа за деца или учител
Ако ви е приятно да прекарвате времето с деца, работа като учител или гледане на деца е чудесен избор. По голяма част от работният процес ще преминава в игри, веселие и смях, но и голяма доза задължение и надзор. Повечето хора мислят, че е много лесно да се работи с малките палавници, но всъщност това е доста трудна, и отговорна дейност. Ако искате да упражнявате тази професия, запасете се с търпение, богати, многостранни познания и много любов. И най – важното - трябва да обичате децата – безрезервно и безусловно.

7. Работа в социалните мрежи
В днешно време много млади хора желаят да работят в социалните медии. Оказва се, че това е една от най-добрите възможни позиции, в които не се чувствате като на работа. Ако професията на софтуерен инженер не е за вас, бихте могли да учите аналитика и да ръководите ключови проучвания и анализи в социалните медийни компании. Тази работа е интересна, забавна и казват че носи добри финансови средства.

Когато работите това, което ви харесва, животът ви ще е много по-лек и щастлив, стресовите ситуации по-нарядко, а нивата им по-ниски. Ако към това добавите здравословно хранене и спорт всеки ден или няколко пъти в седмицата, може да живеете много по-дълго и пълноценно. Хората, които не обичат работата си, по често са депресирани и нещастни. Така че, изберете си кариера, която да не чувствате като работа.

Вие обичате ли работата си? Има ли нещо, което бихте добавили към този списък?

Няма коментари:

Публикуване на коментар