7 начина да предотвратите финансовите битки в семейството

петък, 25 април 2014 г.


Вярвате или не, но брак без финансови спорове е напълно възможен. Ако обаче вие и вашият партньор сте в конфликт за пари, всеки божи ден, може и да си мислите, че не е. Всъщност не е трудно да управлявате парите си заедно. Просто трябва да знаете няколко важни правила. Вижте списъка от седем начина как да предотвратите финансовите битки във семейството.

1. Не пазете в тайна направените дългове
Всеки човек се сблъсква с финансови затруднения от време на време. Големите дългове по кредитните карти могат да създадат сериозно изпитание за връзката ви. Забравете срама и споделете този проблем с вашия партньор. В днешно време не е трудно да попаднете в кредитен капан. Много семейства губят домовете си придобити, чрез заем, заради не погасени дългове. Постарайте се да решите този въпрос, колкото е възможно по-рано, за да не стане твърде късно. Честността е най-добрата линия на поведение в тези случаи.

2. Направете си план за разходите
Необходима е добра и планирана грижа за парите. Ако искате да избегнете споровете свързани с тях, трябва заедно да създадете план за изразходване на финансовите средства т.е. план за харчене. Той ще очертае всички възможни разходи. Ако обаче, обичате изненадите и ненавиждате предвидимите неща, тогава този метод не е за вас.

3. Не прикривайте покупките си
По отношение на този въпрос …. препоръчително е, да държите партньора си информиран за всяка покупка, която искате да направите. Нали връзката ви се основава на доверие? По добре да се откажете от закупуването на нещо, отколкото да го прикриете и да се чувствате виновни след това, ако измамата бъде разкрита. Ако се обичате взаимно, трябва да сте честни един към друг.

4. Планирайте големите покупки заедно
Обсъждайте и съгласувайте големите покупки заедно. Без значение, дали това е нов компютър, телевизор или нещо друго, трябва да се консултирате помежду си, преди да предприемете закупуването на нужната ви вещ. Разбира се, всичко зависи от вашият бюджет и доходи и закупуването на компютър може и да не е голяма разход за вас. В такъв случай може и да не е необходимо да се обсъжда съвместно. Консултацията с партньора, преди да се изхарчи голяма сума пари ще предотврати евентуални, неприятни финансови недоразумения.

5. Отделете за всеки от вас личен фонд за малки разходи
Всеки от двама ви трябва да има малка сума за дребни удоволствия. Определете я според възможностите си. С тези собствени средства може да си закупите малки, незначителни неща, които не е нужно да съгласувате с партньора. Приятно ще е за всеки от вас, да се поглези понякога с нещо вкусно или специално. Това със сигурност ще смекчи напрежението и ще сведе до минимум споровете около финансовите грижи в семейството.

6. Сложете в ред кредитните си задължения
Много е важно да оправите кредитните си дългове. Лошият кредитен рейтинг е натоварващ и затормозяващ. Финансирането може да бъде много предизвикателно, но може да ви доведе до невъзможност да си позволите почивка в страната или извън нея, да наемете кола или къща. Освен това, ще трябва да плащате висок лихвен процент, ако имате висящи дългове. А това, добавено към месечните ви разходи може да предизвика доста чести стълкновения у дома. Анулирайте всичките си неизползвани кредитни карти.

7. Отнасяйте се с уважение един към друг
Ако партньорът ви е направил лош финансов избор, не го критикувайте при никакви обстоятелства. Няма значение, кой е по-добър в грижата за семейните средства. Всеки човек може да направи грешка с парите. Обвинявайки го и натяквайки за това, може само да влоши проблема и взаимоотношенията ви. Такова поведение и отношение ще разруши доверието и атмосферата по между ви. Уважавайте избора и действията на половинката си.

Бракът изисква съпрузите да останат разумни и сдържани, когато става дума за печеленето и управлението на парите. Опитайте се да намерите баланса за да запазите добрият тон с партньора си. Следвайте тези съвети и може да забравите за финансовите битки.

Вие имате ли някакви други идеи и напътствия, как да се предотврати войната за пари със съпруга или съпругата? Моля, споделете вашите предложения с нас в секцията за коментари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар