Колоритна експозиция от зашеметяващи снимки на джамия в Иран

неделя, 12 октомври 2014 г.

        
    Тези фотографии е невъзможно да бъдат описани с думи - разточително пъстри и детайлни, интензивни, плътни цветни структури, безупречни геометрични мотиви, изящно припокриващи се в по-големи картини. Божествени очертания и форми, представени в перфектна симетрия, изпълнени до съвършенство и увековечени от архитектурният фотограф Мохамед Домири. 
Заснети в северен Иран, тези поразителни снимки ни представят частица от великолепната архитектура на една типична източна джамия. Поели обиколка по света, те пренасят вековната култура и богатството от цветове на изкуството от Близкия изток и го внасят в живота на всеки един от нас.







Близкият изток е известен със свойствената си архитектура от елегантни извивки, арки и спираловидни колони, украсени с цветни витражи, перфектни геометрични орнаменти, прецизно изработени мозайки, озарени от светлина - блестящи и живи.








 Голяма част от красотата на такива исторически забележителности е почти невъзможно да се улови в един кадър. За да покаже очарованието им, фотографът е използвал специални широкоъгълни лещи, чрез които променя снимките, обхващайки определен брой детайли и перспективи, насочвайки ги в една точка, за да може да разкрие обаянието на избрания модел в цялата му прелест. Вълшебството на тези туристически обекти рядко може да се види днес, имайки предвид ограниченията за снимане на тези изключителни образци на архитектурата.











Източник: homesthetics.net

1 коментар: