Моторизиран куфар - „Modobag” видео

сряда, 25 ноември 2015 г.


Дизайнерите  Кевин О'Донъл( Kevin O’Donnell) и  инженер Бойд Брун (Boyd Brunne) от Чикаго са измислили необичаен и забавен начин за пренасяне на багаж. Тяхното изобретение наречено Modobag е ...  куфар на колела, който може да се язди.

           Според изобретателите „ModoBag” може да промени света на пътешествията, защото съчетава удобството на стандартен куфар с GPS (може да бъде проследен навсякъде по света), преносимо зареждане (в куфар има два USB конектора) и малък скутер. Куфарът, се движи с около12 км в час и придвижва собственика си до местоназначението три пъти по-бързо отколкото ако върви пеш.




 Той издържа човек с тегло до 90 кг. Има и  по- голям модел, който превозва до 120 кг. С едно зареждане на батерията куфарът може да пропътува 10 км. При това доста удобно, благодарение на полиуретанови колела.


            Друго предимство на „ModoBag” е, че може да се носи в самолета като ръчен багаж. Вместимостта му е 32,7 л. само 15% по-малка  сравнен със стандартния куфар. Лека конструкция - тежи 4,5 кг. Размерите му са 55/22/35 cm. Придвижва се с лекота. Всички тези предимства го правят идеалнен избор за пътуване.

            За да съберат пари за масово производство на изобретението си, Кевин и Бойд са са се обърнали към „Kickstarter” - най-голямата платформа в света за финансиране на творчески проекти. За да се започне производство те се нуждаят от 160 хиляди долара. До момента са събрали около 10% от сумата. Цената на редовната версия „Modobag” е 999 долара, а „Modobag Max” - 1299 долара.
              
                                          Видео към темата:

                                        
                                                          Източник:  novate.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар