Най – скъпите десет телефона за 2015 г.

четвъртък, 24 декември 2015 г.


За повечето хора телефонът е устройство за свързване с близки, роднини, приятели колеги, семейството, за други обаче това е  култова вещ, целта на която е да промени статуса им  в обществото. Затова тези телефони са доста скъпи аксесуари. Обкови с финно дърво, инкрустации със скъпоценни камъни, какво ли не измислят дизайнерите за да сътворят един луксозен, продаваем продукт.



 1.Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

Този телефон с дълго и непонятно име „Gresso Luxor Las Vegas Jackpot”струва  точно един милион долара. В устройство му е използвано 180 гр. чисто злато, а корпусът  е изработен от африканско черно дърво на възраст над 200 години.

2.Diamond Crypto Smartphone

 Смартфонът с бутони” Diamond Crypto Smartphone” е предназначен за любителите на скъпоценни камъни. В корпусът му са инкрустирани 50 малки диаманта, 10 от които в синьо. Очевидно това е напълно достатъчно за цена от 1,3 мил. долара.

3.GoldVish Le Million

Луксозният „GoldVish Le Million” е изработен почти изцяло от злато. Базовата стойност на устройството е само1.45 мил. долара. В действителност, стойността на този телефон не може да се определи, тъй като от него са били произведени само три бройки и всички от тях са продадени на анонимни клиенти.

4. Vertu Signature Cobra

Смартфоните не са изместили напълно мобилните телефони. Последните все още се харчат, макар и само за "специфични" кръгове. За изработката на „Vertu Signature Cobra” са използвани благородни метали, 439 рубина и струва амо някакви си 310 хиляди долара.

5. Diamond Studded iPhone 6

Смартфоните „iPhone” станаха толкова популярни, че се създава усещането, че такъв телефон има всеки ученик. „iPhone” отдавна загуби "статуквото" си в обществото, но„Diamond Studded iPhone 6”  очевидно продължава играта „облечен" в злато и диаманти за невинната цена от 2,5 млн.долара.

6. iPhone 3G Kings Button

Още един луксозен „iPhone” за 2,5 мил. долара, отличаващ се с украсен  корпус от бяло злато и инкрустирани 138 великолепно обработени диаманта.

7. Supreme Goldstriker iPhone 3G

За 3,2 мил. долара човек може да си купи две – три къщи, да си изплати ипотека, да си купи кола или няколко, да отиде на почивка в чужбина и ще му остнат още пари  да си отвори сметка в някоя банка, но някой за 3,2 мил. долара просто си купува „Supreme Goldstriker iPhone 3G”.

8. Diamond Rose iPhone 4 32GB

Трудно е за вярване, но и днес този стар модел „Diamond Rose iPhone 4 32GB” струва повече 8 мил. долара. Причината за поддържане на тази висока цена е, че на пазара са пуснати ограничени бройки и са закупени само от много влиятелни и богати хора.

9. iPhone 5 Black Diamond

„iPhone 5 Black Diamond” е абсолютно идентичен  с предишния модел. За него обаче трябва да се плати почти два пъти повече - 15 мил.долара и това само защото в него се съдържа  около 135 гр.злато.

10. Falcon SuperNova Pink Diamond iPhone 6

И накрая, абсолютният рекордьор по неоправдано разточителство на пари е чисто новият „Falcon SuperNova Pink Diamond iPhone 6”. Защо този семпло изглеждащ смартфон  струва толкова много? Защото в него е инкрустиран един единствен, но изключително скъп и рядко срещан розов диамант. 

Източник : novate.ru



Няма коментари:

Публикуване на коментар