Новата атракция в Дубай - светеща в тъмното градина - видео

сряда, 23 декември 2015 г.


В Дубай събраха чудесата от света, за да създадат уникална тематична градина и място за развлечение на жители и гости  на ОАЕ (Обединените арабски емирстава). Проектът "Dubai Garden Glow", рекламиран като първият в света е завършен и вече отворен за посетители от декември 2015. Замислен като най -голямата градина със семейна насоченост, в нея се предлага: изкуство през деня и светлина през нощтаИдеята е вдъхновена от забележителностите по целия свят и реализирана чрез теми с  различна познавателна насоченост, които ще пренесат посетителите от националния парк „Масай Мара” в Кения с дивите животни до лалетата на Холандия.




     
              В програмата са включени и изпълнения на живо от международни, регионални,  местни артисти и акробати. Ще бъдат организирани различни културни събития: театрални постановки, концерти, дори цирк. Целта е да се покаже културата на ОАЕ на света.




За децата също има специално място, където ще набавят знания докато се  забавляват. В него са включени уникални теми като: „Къмпинг за динозаври”, „Бобонената земя”, „Раят на пандите”, „Говорещото дърво”. 



В градината "Dubai Garden Glow"  има специализирана зона, посветена на опазването на околната среда. Там може да бъде видяно 12-метрово копие на Бурж Халифа изградено от 330 000 медицински шишенца, пълни с оцветена вода. До него  е разположен умален модел на Голямата джамия на Шейх Зайед, построена от 90 000 порцеланови чаши, чинии и лъжици. И двата макета са претенденти да влязат в Книгата на рекордите на Гинес.



 Най- ефектно мястото ще ще бъде вечер, когато множеството инсталации, цветя и дърветя ще светнат с всички цветове на дъгата и ще озаряват цялата градина.
Очаква се магическият парк с всичките си дейности, инсталации и атракции да привлече повече от 5000 посетители на ден.

                              Видео: 


                           Източник : emirates247.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар