Аквариум с медузи – последната модна прищявка

четвъртък, 3 декември 2015 г.


Ако са ви омръзнали старите аксесуари и интериорни решения, обърнете внимание на най - новото увлечение - аквариум с медузи. Оригиналният дизайн на аквариума и необичайните обитатели ще се превърнат в екзотичен акцент в дома или офиса ви.  Аквариумите с рибки са познато влечение и страст за много хора, но дизайнерите от компания „Jellyfish Art” предлагат ново занимание за любителите на морския свят. Аквариумът „Jellyfish Cylinder Nano”е  със задно осветление от сини диоди и стои добре навсякъде – в къщи, в офиса, на  нощното шкафче, на бюрото, където го поставите.  Той е изключително компактен (обемът на цилиндричният резервоар е 7,5 литра) и не му е нужно много място както на големите акватриуми за рибки.




Служители в компанията „Jellyfish Art” сами отглеждат медузи и уверяват, че в хай-тек аквариума тези същества се чувстват, не по - зле отколкото в естествената си среда. В случай, че медузите не оцелеят в продължение на 30 дни, компанията обещава да изпрати нови безплатно.За отглеждане на медузите е необходима много чиста вода. При най-малкото замърсяване те умират. Затоваа  водата, която се налива в „Jellyfish Cylinder Nano”, се подлага на химическо и биологично филтриране. Кислорода медузите получават от специална, безшумна въздушна помпа. При това, тази помпа почти не се нагрява, което е много важно за медузите, понеже те се нуждаят от стайна температура.


Друга специфика за аквариума е, че има вграден чип към комплекта за дистанционно управление, който с едно кликване променя цвета на LED осветлението  в долната част, което съответно променя цвета на  прозрачните, екзоични домашни любимци. Изработен е от траен прозрачен акрил с "вечна" гаранция. В комплекта са включени светодиоди, дистанционно управление, филтрираща гъба, сол, въздушна помпа, пипети, активен въглен, нитрифициращи бактерии и хидрометър. Инсталацията на аквариума е много проста. Тя отнема само 10 минути - налейте вода, изберете цвят и пуснете медузите в него.


 Може да поръчате сега по„Kickstarter”и цената му ще бъде $ 150. Ако искате да получите не само резервоара, но и медузи и храна за тях, ще трябва да приготвите над $ 250.

Източник : novate.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар