Най-скъпият мезонет в хотел - 80 000 долара за нощ

вторник, 12 януари 2016 г.


            „President Wilson” е  хотел в Женева, Швейцария. Носи името на двадесет и осмия президент на Съединените щати - Удроу Уилсън. Разположен е близо до сградата на ООН на Женевското езеро. Този хотел се слави с обслужване на изключително високо ниво и е достъпен само за най - богатите. Смята се, че това е най - скъпият хотел в света. Кралският мезонет в „President Wilson” струва около 80 000 долара на вечер.  В него са отсядали : Бил Клинтън, Михаил Горбачов Майкъл Джаксън, Бил Гейтс, Риана, Ричард Брансън, Тони Блеър, Принцът на Монако - Албер II и др.







        Общата  площ на мезонета е 1700 кв.м. и заема целия осми етаж. В него има 12 спални, всяка  със собствена баня, 103 инчов телевизор на цена 130000 долара, зала за билярд, библиотека и пиано „Steinway” за любителите на музиката. Почти всички стаи имат изглед към швейцарските Алпи и Женевското езеро.



       Балконът е с площ от над 150 кв.м с изглед към Женевското езеро и планината Мон Блан. Гостите могат да наблюдават панорамата с телескоп.



           Баните са елегантни и луксозни, с джакузи и най-модерно оборудване.


           Стаите са декорирани със скъпи произведения на изкуството подбрани лично от собственика Чарлз Таман (Charles Tamman). В тях винаги имат свежи цветя.




      За апартамента има назначени: лична охраната, асистент, готвач, иконом, камериерка -24 часов сервис седем дни в седмицата.



         Хотелът разполага с конферентна зала и фитнес център за гостите, но Кралският мезонет има собствени заседателни зали оборудвани в кралски стил, фитнес център, асансьор, лична лимузина и пряк достъп до площадката за хеликоптери.


      За да се чувстват високопоставените гости в безопасност, мезонета е оборудван  с изключителна система за сигурност: бронирани стъкла, бронирани врати, камери и сензори за наблюдение в коридорите и входовете. Двете основни спални са снабдени с паник бутони свързани с охраната на хотела.
        Хотелът е построен през 1962г. и е оценен като най - луксозният хотел в целия свят, с обслужване на световно ниво.
        Изто чник :travel64.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар