Дрехи които не се шият, a се пекат - иновативен японски дизайн

понеделник, 11 януари 2016 г.


Зимата е все още в разгара си, но модните дизайнери усилено подготвят моделите за пролетно-летния сезон. Известно е че японците са изобретателни в създаването на  оригинални и ултрасъвременни технологии. Най-новото постижение на японската модна къща „Issey Miyake”е разработването на технология за дрехи, за които не са нужни конци, шевни машини и шивачи. Последната им колекция е доста различна и необичайна.





В какво се състои новаторската технология? Подготвената тъкан се поставя  върху специални релефни шаблони с боя и след това се изпича в пещ. Под въздействието на високата температура тъканта се изменя, става обемна и по-твърда, а боята обагря нужните гънки и контури.

Чрез този начин на работа се постига  отличен двуизмерен ефект. Дрехите се нагъват като плисирани и излеждат много ефектно. Изпичането предава на плата и друго качество. Той така се слепва, че спира да се нищи и нуждата от допълнителна обработка на оверлог отпада. Специалистите не споделят каква материя точно  се използва при тази технология. Те пазят в пълна тайна всякакви подробности около нея.


Колекцията на „Issey Miyake” пролет-лято 2016 е доста колоритна. Тя не може да се нарече елегантна, и е по - подходяща за ежедневието, но дрехите са удобни и ненатрапчиви. Относно цветовата гама, японските дизайнери са дали приоритет на цветовете в ярко жълто, свежо зелено, наситено розово и приглушено синьо.



Понеже на преден план е изнесен двуизмерния ефект и вълнообразния десен дизайнерите са решили минимализма да е в основата на модната линия през настоящата година. По мнението на моделиерите на„Issey Miyake”модните акценти за пролетта и лятото на 2016 ще бъдат поли до коляното, блузи с три четвърти ръкави или без ръкави, разкроени панталони в японски стил и рокли в свободна кройка.

Източник :isseymiyake.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар