Съвременна вила с обтекаема форма - просто и стилно

неделя, 10 януари 2016 г.


В Холандия природата играе основна роля в живота на хората. Холандците са известни със загриженото си отношение към околната среда. Разработвайки проекти за нови сгради, архитектите се стремят да ги замислят възможно най - опростени и  да им придадат вид,  хармониращ максимално с естествената среда. Съблюдавайки изискванията за съзвучие с природата, около град „Naaldwijk”в южната част на Холандия беше построена оригинална вила, напълно съответстваща на тези твърдения.



          Дизайна и изграждането на постройката, наречена „Villa New Water” е изпълнено от архитектурно студиоWaterstudio.NL Koen Olthuis”. От вътре жилищната площ представлява единно пространство. Зоните с различно предназначение са обособени чрез умело използване на мебелите. Плавните, омекотени ъгли създават уравновесен  баланс с минималистичен интериор.




Предвид факта, че подът е близо до нивото на земята, архитектите е трябвало да намерят решение за оптимално естествено осветление. Затова вместо традиционните  прозорци, те са монтирали в стените на сградата просторни стъклени панели, които практически заличават границата между вътрешните помещения и обкръжаващата природа.


За да разсеят малко доминиращите контрасти на черното и бялото, по фасадата на сградата изпълнителите са вмъкнали  панели от естествено дърво.


Източник :novate.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар