Изкуство от дърво сътворено от фрактални форми

четвъртък, 14 януари 2016 г.


Художникът Джошуа  Абарбанел (Joshua Abarbanel) е създал скулптури, които е представил като част от групво шоу под името „Sticks & Stones” изложени  в „Art Share LA”. Материалите,  използвани за реализиране на проектите са оцветено дърво и дърво в естетвен цвят. В произведенията си той експериментира с форми и образци, използвайки модели, цветове и композиции напомнящи конструкции от биологията, ботаниката, геологията, и механиката.





      В творбите  му се долавя  вдъхновението от фракталните форми. Характерно за фракталът са повтарящи се подобни форми, възпроизвеждащи цялостна структура, независимо от начина на натрупване. Ефектът в изделията си  постига с различни по големина фигури от парчета дърво, внимателно подредени на пластове за да сътвори желаната композиция.



Абарбанел твори изкуство, като пресъздава едновременно микроскопични и ефирни изображения, при които композициите изглеждат като метафори на идеалният модел на отношенията между хората, между индивидите и общностите, а също  между човечеството и планетата.



Неговите творби илюстрират как коренно различни елементи могат да съществуват съвместно, изграждайки едно цяло по един поразителено красив начини.




                 Източник : joshuaabarbanel.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар