Десет от най-скъпите лимузини в света

събота, 23 януари 2016 г.


Лимузините са специални превозни средства. Използват ги обикновенно политици за официални посещения и бизнесмени за бизнес срещи. Ефектното появяване с лимузина предпочитат и звездите от шоубизнеса, а също и много младоженци.  Някои от тези машини могат да си позволят и обикновени граждани, но има  лимузини, които по отношение на лукса, разбиват всички рекорди.
Да разгледаме някои от тях.....



Lamborghini Aventador Stretch Limo

      Лимозината”Lamborghini Aventador Stretch Limo” е изработена в спортен дизайн с врати чайка. Машината е оборудвана с мощен 6.5 литров дванадесет цилиндров двигател, с мощност 700 конски сили. Цената на колата не е известна.

           Mercedes-Benz S-600 Pullman

Моделът лимузина „Mercedes-Benz S600 Pullman” е създадена като конкурент на подобни автомобили от други световно известни производители. Основната и  характеристика е  факта, че е една от най-защитените лимозини в света. Цената и е 1 милион долара.

The Million Euro Mini

Миниатюрната лимузина „The Million Euro Mini” е истински парад на лукса. Смята се така защото в интериора и екстериора на колата са използвани злато и скъпоценни камъни. Всичко друго в машината е съвсем обикновено. Цената и ндхвърля 1,35 милиона долара.

Maybach Landaulet

Изключително популярната лимузина „Maybach Landaulet” е спряна от производство през 2013 година. През целият производствен период от тази кола са излизали няколко модела , всеки от които се помни само с най-добри качества. Патентована характеристика на лимузина та е подвижният, отварящ се покрив. Стойността на колата е около 1,4 милиона долара. 
      
        Midnight Rider

            Трудно е да се повярва, но „Midnight Rider” се класифицира като лимузина. Колата е била разработено през далечната 1986 г. и се експлоатира успешно и до днес. Ремаркето(караваната)може да побере до 40 пътника. В него има обособени и оборудвани три зони, напълно отделени една от друга. Машината разполага и със собствен бар. Това чудо струва 2,5 мил.долара.

           Beast
     
            От 2009 година лимузината „Beast” се използва за транспортиране президента на Съединените щати. Действителната цена  на машината е 300 хиляди долара, но президентската версия е съществено подобрена от съображения за сигурност и безопасност, в резултат на което цената и значително се е вдигнала, достигайки 3 мил. долара. По официални данни в света съшествуват двадесет броя лимузини от този модел.  
  
            Rolls Royce Phantom Limo
       
         „Rolls Royce Phantom Limo” е друга президентска лимузина. Използват я за превоз на президента на КНР. Машината работи със  6.8 литров 12 цилиндров двигател с мощност 430 конски сили. Тази кола е изключително добре защитена. Цената и е малко над  3.8 мил. долара.

           American Dream

     “American dream”е най-дългата лимузина в света и съществува в един единствен екземпляр. Автомобилът се придвижва  с 26 броя колела, а в салона  има всичко за което се сетите, включително джакузи и легло"кралски"размер. Тази машина е истинско имение на колела. Стойността и е 4 милиона долара.

         Batmobile Limousine
  
Причудливата „Batmobile”лимузина е произведена и пусната в движение през периода между 1989 - 1992 година. В днешно време съществуват само няколко работещи коли от този модел. Почти всички от тях са в частни колекции. Цената на тази лимузина е  4,2 милиона долара.

 Rolls Royce Silver Spur Limo

Лимузината „Rolls Royce Silver Spur Limo”е  собственост на султана на Бруней -Хасанал Болкиах (Hassanal Bolkiah) и е на стойност стойност около 14 милиона долара. Машината е изработена по поръчка. За да се разбере защо този автомобил е толкова скъп, трябва да се види поне веднъж.

 Източник : novate.ru


Няма коментари:

Публикуване на коментар