Най-скъпите президентски самолети - част II

събота, 16 януари 2016 г.



За да бъде един полет бърз и удобен е необходим самолет с нужните качества. Към това правило се придържат и държавните лидери . Те са готови да платят огромни суми, за да се сдобият с  най - първокласните съвременни модели.  Предлагаме ви втората част на най-скъпите и луксозни президентски самолети, оборудвани с най-нови технологии,  трапезарии, всекидневни, спа съоръжения и прочие. За комфорта на тези летяши возила биха завидели  собствениците и на най-луксозните хотели и кралските дворци.



       Boeing 777-300 ER – Бангладеш

Бангладеш не се свързва с лукс, но когато става въпрос за „Boeing 777-300 ER”, стойността на който е 260 милиона долара, възникват съмнения. Той се появи в страната през  2011 г. Оборудван е с два двигателя от „General Electric”разполага със салони първа и бизнес класа. Самолета е в състояние да преодолява дълги разстояния, а поради малкото си тегло пести гориво с 22%. Самолетът лети от Бангладеш до Европа без приземяване и презареждане.

Airbus A340-600 – Йордания

       Самолетът на Йордания „Airbus A340-600” е на цена 275 милиона. Той е икономичен по отношение на горивото.  Оборудван е с  най-новите съвременни технологии, за да се чувства собсвеникът удобно и в безопасност. Ако това не е най-скъпият самолета, то той е един от най-безопасните. Двигателите му от „Rolls-Royce” са леки, но мощни. Самолетът  може да преодолее разстояние от над 12 000 км.

           Boeing 747-400 – Япония

Културата на Япония по традиция се основава на естественост и простота. Но това не може да се каже за „ Boeing 747- 400” който струва 300 милиона долара. Той е впечатляващ  във всяко отношение. Скоростта му достига 916 км.в час.Способен е да измине разстояние от 12300 км. без презареждане. Притежава първокласни аеродинамичните характеристики. Самолетът се управлява от два екипажа.

Boeing 747SP – Йемен

Президент на Йемен лети на самолет „Boeing 747SP”, чийто цена е 300 милиона долара. През 2015 г. той е бил сериозно повреден при пожар на летището. Наложило се е президентът да използва за визитите си самолети от други марки. Поради военните действия, които се водят в  Йемен от 45 самолета  в страната са останали само 13 . Правителството прави всичко възможно да ги опази.

Boeing 747-200B – САЩ

Цената на самолета е 325 милиона долара. „Boeing 747-200B” е потомък на „Boeing 747-100”, но е по-тежък и по-мощен. Той може да измине разстояние от 12 000 км. Четирите двигателя, с които е оборудван му позволяват да развие скорост от 968 км. в час. Президентът на Америка го използва за официални посещения. Този самолет е забележителен не само със своите технически характеристики, но и с интериора си. 

Board №1 Air Force One – САЩ

            Характеристиките на самолета „Air Force One” са подобни на самолета на президента на Америка, с псевдонима  "Денят на страшния съд", но за този самолет има повече информация. Неговата цена е 325 милиона долара. На борда му президентът Барак Обама е провел много срещи и заседания. Интериорът на самолета е луксозен, а борда разполага с много пространство за работа и отдих. Оборудван е с най-съвремените технологии. Той може да прелети 13000 км. без презареждане, а капацитетът му е  повече от 100 човека.

             Boeing 767 – Зимбабве

Много критики понесе по свой  адрес президентът на Зимбабве - Робърт Мугабе, когато купи самолет за 400 милиона долара. Полицията и службите за безопасност на страната пристигат винаги, за да разчистят района от граждани, преди кацане или излитане , понеже се събират тълпи от зрители. Той наистина е красив. Цветните ивици от двете му страни наподобяват националния флаг на страната.

Airbus A380 - Саудитска Арабия

            Самолетът „Airbus A380” струва  500 милиона долара и е закупен от принца на Саудитска Арабия. Той прилича повече на летящ петзвезден хотел отколкото на въздухоплавателно средство. На борда му могат да се поберат 800 пътници. В колекцията на принца това не е единственият самолет, а цели четири. На борда има всичко необходимо за комфортен и луксозен живот включително сауна, спа салон, столова,  където могат да се хранят 20 човека. Има помещение, което се нарича "Вълшебният килим”(Magic Carpet) Тази стая е заслепяваща с богатство и поразителна красота.

             Boeing 747- Саудитска Арабия

            Кралят на Саудитска Арабия Абдула бин Абдул Азис е собственик на самолета „Boeing 747” За него той е платили  520 милиона долара. Този самолет е перфектен във всяко отношение. На борда му има дори истински фонтан. За вътрешното му обзавеждане са били изразходвани 150 милиона долара. Прозвището на самолета е „Летящият дворец” (Flying Palace) което напълно отговаря на действителността.

            Boeing 787-8 – Мексико

            Цената на реактивния пътнически самолет с название „Dreamliner”е 600 милиона долара.Това наистина е самолет - мечта. Той е най-скъпият самолет в света. Не само цената му е внушителна, но и техническите му характеристики, интериора и екстериора. Външният му вид прилича на гигантски змей порещ  небето. Самолетът може да достигне скорост от 1609 км.в час.
            
           Източник :novate.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар