Панорамна футуристична видеокамера, която вижда всичко - видео

сряда, 17 февруари 2016 г.



Тази видеокамера може да записва всичко случващо се наоколо от всички страни едновременно. Футуристичният външен вид и уникалните характеристики без съмнение ще я популяризират сред феновете на видео кадри. Новото устройство се нарича „Sphericam 2” Това е професионална камера за автоматично заснемане на видео. Изработена е във формата на футуристичен  многостен.





Кунструкцията е така изградена, че устройството разполага с няколко камери и всяка от тях може да снима по едно и също време. Разположението на обективите позволява на „Sphericam2” да обхваща зона от 360 градуса около себе си.  Камерата снима  във формат  4k и прави 60 кадъра в секунда. Може да се включва и на други режими,  включително с по - ниско  качество и да прави 30 кадъра в секунда.


По отношение на физическите характеристики трябва да се  отбележи, че устройството тежи само 400 грама, разполага със шест еднакви камери и шест микрофона. Диаметърът и е  65 мм. Корпусът е изработен от анодизиран алуминий. Конструкцията има висока степен на устойчивост и защита от прах, вода и механични увреждания. За работа под вода обаче, гаранции не се дават.


„Sphericam 2” може да си взаимодейства с всяко мобилно устройство базирано на USB технологии. Има възможност да се инсталират допълнителни модули с памет. За зареждане на батерията са достатъчни между 60 и 90 минути интензивна работа, в зависимост от избрания режим. Притурката може да се монтира на специални „крачета”или да се използва без тях. Може да се укрепи и върху статив. Управлението на камерата се осъществява чрез смартфон. С нея могат да се правят и екшън снимки. Очакваната цената е 2 500 долара.


Видео към темата:


Източник: novate.ru
                        

Няма коментари:

Публикуване на коментар