Спортни коли - девет уникални модела

петък, 19 февруари 2016 г.


Забележителни  модели спортни автомобили, за които техническите характаеристики са не по малко важни от възхитителният, оригинален дизайн. Представяме ви най - редките спортни автомобили, всеки от които разполага с изключително мощен двигател.
Полюбувайте им се ......

        Pagani Zonda Revolucion

     В света има само пет броя спортни автомобил „Pagani Zonda Revolucion”. Тази машина е оборудвана  с 6-литров V12 двигател, с мощност 800 конски сили.  Колата се включва само за 20 мили от секундата, което води до светкавично ускорение.

    Lamborghini Venenо 

Невероятно рядък и див за  параметрите си,  автомобилът „Lamborghini Veneno” е създаден в чест на петдесет годишнината на компанията. Инженерите са го сглобили ръчно и са продали на търг три броя от тази кола. Снабден  с дванадесет-цилиндров двигател, това чудовище демонстрира впечатляващите 740 конски сили.

Ferrari FXX

       Спортната  кола „Ferrari FXX” е наистина "митична". В действителност това превозното средство е автомобил – прототип.То  никога не е встъпвало в производство. Само една единствена кола е била изработена . Около 30 души претендират, че притежават такава кола, но истината е, че единственият съществуващ екземпляр е собсвеност на прословутият Михаел Шумахер.

           Porsche 911 GT1

        Друг изключително рядко срещан автомобил е „Porsche 911 GT1”. Той е създаден през 90-те години, като част от подготовката за състезанието „24-часа на Льо Ман". Колата така и не е излязла на пистата, а си останала прототип. Причината за това била липсата на достатъчно мощност, за да демонстрира желаният ефект. Въпреки това „Porsche 911 GT1”изглежда доста внушаващо.

           Mercedes-Benz CLK GTR

Концепцията „Mercedes-Benz CLK GTR” е проектирана и сглобена през 90-те години. За онова време колата е имала впечатляващи за класа си характеристики: 6.9 литров V12 двигател с мощност 600 конски сили. Производството на тази кола е започнало едва през 1998 г. и завършва през 1999 г. През това време на базата на „Mercedes-Benz CLK GTR” са създадени двадесет двуместни автомобила и шест роудстъра.

Ferrari P4/5 by Pininfarina

Изключителеният спортен автомобил „Ferrari P4 / 5” е бил изработен по поръчка на американският режисьор, продуцент и актьор Джеймс Гликенхаус. Машината е била сглобена в един екземпляр и в действителност е авторско изпълнение. Нейната цена е 4 милиона долара, но не се продава.

Koenigsegg One: 1

Автомобилът е получил името си като израз на сполучливото съотношение между тегло и мощност. Наличието на V8 битурбо двигател, с който е оборудван този "спортист" му докарва мощност от 1300 конски сили. Шведският производител на „ Koenigsegg One: 1”твърди, че при разработката на модела, скоростта на движение не е била приоритетен показател за постигане. Произведени са само шест броя от този спортен автомобил.

Lamborghini Sesto Elemento

      По - голямата част от конструкцията на колата е изработена от композитни материали, най -вече въглеродни влакна. Този състав от елементи придава на автомобила изключително ниско тегло, едва 999 кг. Машината работи с двигател V10 и мощност 570 конски сили. От този модел съществуват двадесет броя в цял свят.

  Hennessey Venom GT

            Безмилостният „Hennessey Venom GT” работи с туинтурбо V8 двигател с мощност 1244 конски сили. Машината е оборудвана с шест степенна механична скоростна кутия и има задно предаване.  Съществуват само двадесет и девет броя от този вид спортни автомобили.

           Източник :novate.ru

1 коментар: