„Летящ кораб "- концепция на яхта левитираща над водата - видео

петък, 26 февруари 2016 г.


Сгради, автомобили и машини, които преди време хората виждаха само във фантастичните филми, вече се превръщат в реалност. Неотдавна бе представена концепция на супер-яхта, която ще накара хората да променят традиционните начини на пътуване. Триизмерната пирамидална конструкция не само се задържа на повърхността на водата, но практически лети над нея.




Британският архитект и дизайнер Джонатан Швинге(Jonathan Schwinge) буквално изуми света с последната си разработка. Този футуристичен проект се нарича „Tetrahedron Super Yacht”. Това е лодка, която изглежда като летателен апарат. Дизайнерът твърди че визуално тя действително може да левитира над водата.


Името на яхтата  идва от формата на тетраедъра. Триизмерната пирамидална структура е с четири триъгълни страни и може свободно да плава на повърхността или просто да се носи по нея. При увеличение на скоростта, за по бързо предвижване, лодката буквално левитира. Това става възможно с помощта на подводни криле, разположени малко по - ниско от  ватерлинията,  прикрепени към вертикална стойка. Очаква се максималната и скорост да бъде 43,7 мили в час.


Корпусът на яхтата ще бъде изработен от въглеродни влакна и неръждаема стомана с размери  22 на 25 метра. На борда ще се побират четири човека екипаж и шест пътници. Освен стандартните помещения характерни за една яхта, „Tetrahedron Super Yacht” ще бъде оборудвана с просторни палуби със стълби спускащи се към водата.


Стойността на проекта не е обявена.

Видео : 

Източник : novate.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар